ТРИБИНА О ПРИВАТИЗАЦИЈИ У СПОРТУ
27.03.2014


Приватизација спортских клубова у Србији је неопходна, јер је недопустиво да порески обвезници покривају огромне губитке, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић на трибини “Приватизација у спорту” која је одржана у Сали Скупштине Града Ниша. На трибини су учествовали представници бројних клубова И организација. Овом скупу, присуствовао је и председник Градске општине Палилула Бобан Џунић са сарадницима. Општина Палилула је тренутна једна од најактивнијих општина у региону која је путем пројеката и бројним активностима значајно допринела унапређењу спорта и спортске рекреације на својој територији.
 
"Министарство омладине и спорта покренуло је иницијални дијалог о процесу приватизације у спорту, а прва расправа одржана је данас у Нишу, истакао је министар Вања Удовичић и нагласио да су ове реформе предвиђене шестогодишњим планом Министарства. Ниш је први град у коме је одржана оваква трибина у Србији чији је циљ да се чује мишљење што већег броја представника значајних спортских институција о овој теми.

Приватизација у спорту треба да буде спроведена тако да помогне реформу која подразумева увођење пословање у тој области у легалне токове, нагласио је министар омладине и спорта Вања Удовичић. Циљ реформе у спорту је да се одговорно троши новац пореских обвезника и да ће бити појачана контрола на који начин се улаже у спорт на нивоу локалних самоуправа.

Расправе о својинској трансформацији у спорту биће организоване у свим већим градовима. “Не желимо да чекамо да нас на то неко принуди, већ желимо да благовремено урадимо тај посао који нас очекује у процесу преговора са ЕУ и усклађивања наше регулативе са европском”, напоменуо је Удовичић. Он је рекао да су главни проблеми земаља у Европи недолично понашање на спортским приредбама, допинг и намештање утакмица, као и да је опредељење и наше земље да се бори против таквих појава. (ЕКОПолис, фото и текст.Д.Видојковић)